850 moderne hotelkamers, in de mooiste
vakantiegebieden
Geen boekings-, reserveringskosten en
geen toeslag voor 1 persoonskamers
Hoge kwaliteit tegen de
voordeligste prijs
Aanbetaling is niet
verplicht
Drenthe

Enjoyhotel Ruyghe Venne

Drenthe

Enjoyhotel Ruyghe Venne

Drenthe

Enjoyhotel Ruyghe Venne

Kamp Westerbork

Midden in Drenthe ligt een plek met een geschiedenis. Hier worden de levens van meer dan honderdduizend Nederlandse Joden, Sinti en Roma in herinnering gehouden. Het verhaal van kamp Westerbork verteld op de plek zelf. Dat vormt de kern van de rondleiding, die voert langs sporen, reconstructies en monumenten. De start van de rondleiding is bij de slagboom op het kampterrein. In het museum leer je alles over de geschiedenis van kamp Westerbork. Maar we organiseren ook veel activiteiten, zoals ooggetuigenlezingen, theatervoorstellingen en tentoonstellingen De laatste zondag van iedere maand is gereserveerd voor een lezing door een ooggetuige: iemand die vertelt over de eigen ervaringen in de Tweede Wereldoorlog.

Museumdorp Orvelte

Orvelte is één van de mooiste dorpen van Nederland (volgens lezers van de ANWB Kampioen). Orvelte is een eeuwenoud esdorp dat in de 10e eeuw is ontstaan. De monumentale boerderijen en de straten, met kinderkopjes en oude klinkers, geven het dorp een unieke sfeer. Bezoek Orvelte én ontdek het verhaal van hét #OERDORP van Drenthe.

Jan Kruis Museum

Jan Kruis werd vooral bekend door de strip ‘Jan, Jans en de Kinderen’. In deze strip wist hij een tijdsbeeld te typeren van een doorsnee Nederlands gezinsleven in levendige lijnen en met een heel eigen spreektaal. Wie kent niet de “jeweetwel-kater” en “hoi pipeloi”? In dit museum zie je dat Jan naast strip- en reclametekenaar, ook een veelzijdig beeldend kunstenaar was. Ook maakte hij prachtige portretten en illustraties van onder andere Woutertje Pieterse.

Gevangenismuseum

Het Gevangenismuseum vertelt verhalen over de gevolgen van normafwijkend gedrag. Verhalen over verpaupering, misdaad en straf. Verhalen die je anders naar vrijheid laten kijken, die je nieuwsgierigheid aanwakkeren en je aan het denken zetten. We dagen je uit een mening te vormen, laten je vrij om te ontdekken wat jij vindt. Zodat je na een bezoek aan het Gevangenismuseum altijd iets rijker weggaat, dan je was gekomen.

Hunebedcentrum

Het Hunebedcentrum is een archeologisch museum in het Drentse dorp Borger, op een steenworp afstand van het grootste hunebed van Nederland. Het museum beschikt over een museumwinkel, een museumcafé en een kenniscentrum. Op het terrein van het Hunebedcentrum staat een Oertijdpark, onder andere met een reconstructie van een steentijdhuis en een keientuin.

Beeldentuin Eeserveen

Fiets je door Eeserveen of ben je in de buurt, maak dan zeker even een tussenstop bij Keramiektuinen Galerie Harwi. In een oase van rust bekijk je de mooiste tuinen en beelden. Bijzonder is de Shona-kunst, dit zijn beeldhouwwerken van de Shona-stam uit Zimbabwe. Trek gekregen? Er is een lunchroom waar je terecht kunt voor koude en warme lunchgerechten.

Applemuseum

Stichting Apple computer museum. Een interactief museum. Apple computers en de daarbij behorende verhalen, software en boeken v.a. 1976. Alle computers staan werkend opgesteld en er mag op gewerkt worden. Wildlands Zoo

Wildlands Adventure Zoo Emmen

Wildlands, voluit Wildlands Adventure Zoo Emmen, is een dierenpark in Emmen. Het park heeft een oppervlakte van 24 hectare en is opgedeeld in vier gebieden. In Jungola staat de jungle centraal, in Serenga savanne en woestijn en in Nortica de poolgebieden. In deze themagebieden bevinden zich kenmerkende diersoorten voor de regio die wordt verbeeld maar ook bij het thema passende beplanting, gebouwen, horeca, winkels, entertainment en attracties. Het vierde themagebied is de overdekte speeltuin Animazia, waarin zich ook enkele dierverblijven bevinden.