Meer dan 1000 moderne hotelkamers, in de mooiste
vakantiegebieden
Geen boekings-, reserveringskosten en
geen toeslag voor 1 persoonskamers
Hoge kwaliteit tegen de
voordeligste prijs
Aanbetaling is niet
verplicht
Rijnland-Palts, Duitsland

Enjoyhotel Im Wald (Heiderhof)

Rijnland-Palts, Duitsland

Enjoyhotel Im Wald (Heiderhof)

Rijnland-Palts, Duitsland

Enjoyhotel Im Wald (Heiderhof)

Rijnland-Palts, Duitsland

Enjoyhotel Im Wald (Heiderhof)

Westerwald Steig

De WesterwaldSteig : ca. 235 km wandelwegen, verdeeld in 16 dagdelen. Behoord tot de top 10 in Duitsland, deel 14 loopt langs ons Enjoyhotel Heiderhof. 

Abtei Marienstatt

Abtei Marienstatt, nog actief klooster waar de zusters zich weiden aan het geloof en de tuinen rondom. 

Musea

Verschillende musea in de buurt:

•     Landschaftsmuseum Westerwald Leipziger Str. 1 Hachenburg 

•     Keramikmuseum Wester-wald Lindenstraße 13 HohrGranzhause 

•     Rheinbrücke Remagen,An der Alten Rheinbrücke 11/Rheinpromenade, 53424 Remagen. 

•     House of the History of the Federal Republic of Germany Bonn,Willy-Brandt-Allee 14 

•     Motorrad museum Hauptstraße 21 Steinebach/Sieg 

Zwembad en Sauna

 Verschillende zwembaden en sauna\'s in de buurt:

•      Freibad Rengsdorf Gebückstraße 

•      Wiedtalbad Freibad · Hönningerstr. 1 

•      Vitalium Am Sportpark 1, Windhagen 

•      Dierdorf Aquafit Neuwiederstrasse.  

•      Seenplatte Dreifelden, Dreifelder Weiher.  

•     Am Himberger See, Bad Honnef.  

Hachenburg

Hachenburg: stadje met idylische vakwerkhuizen en autovrij centrum, om te genieten van een lekkere lunch op een terrasje. Zeker in combinatie met het klooster Marienstatt de moeite waard.

Dillenburger Schloss

Dillenburg, met het Dillenburger Schloss, wat een replica is van de Burgt van de Grafen von Nassau uit 1200. en onderdeel van de oranjeroute.  

Bonn, de Beethoven Stad

Bonn, de Beethoven Stad. Die van 1949 tot 1990 provisorische Bundes-hoofdstad tot 1999 de regeringsstad van de republiek. Vooral in de kersttijd een bezoek waard, met zijn mooie kerstmarkt. 

Schloss Burresheim

Burresheim; Het slot uit de 11 Eeuw is ondanks alle oorlogen goed bewaard gebleven en voor de liefhebbers van de middeleeuwse geschiedenis zeker een bezoek waar. De interessante geschiedenis van de heksenjachten en heereboeren staat hier centraal. Het ligt op enkele kilometers van Burgt Eltz of Mayen, een ander middeleeuws plaatsje in de Eifel.

Cochem

Cochem: Ligt aan de Moezel, een toeristische plek met vele terrasjes, het is vanuit hier een uurtje rijden. Reichsburg Cochem is een op een bergkegel gelegen hoogteburcht in het Duitse stadje Cochem aan de Moezel. De zeer beeldbepalende rijksburcht ligt 100 meter boven de stad en diende in de middeleeuwen als tolburcht. De burcht werd volgens de laatste onderzoeken naar alle waarschijnlijkheid omstreeks 1100 opgericht. En is in 1970 gemoderniseerd. Geopend: maart-november – 09:00 – 17:00 uur.

Neuwied Zoo

Neuwied Zoo, Op 30 autominuten is in Neuwied de dierentuin. Een niet zo heel groot dierenpark in een heuvelachtig bosrijk park. Niet zo spectaculair als de Zoo in Portugal of in België, maar je kon er wel een paar uur vertoeven en dieren spotten.

Hohr Grenzhausen

Hohr Grenzhausen : het centrum van de westerwälder pottenbakkerijen, met zijn verschillende kleine musea en winkels om de typische duitse keramiek. In het keramiekmuseum in Höhr-Grenzhausen vindt u op 2500 m² bijna alles over het thema klei en keramiek: van kleimijnbouw, - vroeger en nu 

Schloss Sayn

Schloss Sayn; staat aan de voet van de heuvel van Burcht Sayn aan de ingang van Sayn, Hier huist het Rheinische Gietijzer muzeum en de vlindertuin.

Wandelroute´s

Rondom het hotel hebben wij 5 route´s uitgezet waar u hele dagen in kunt wandelen. Wij bieden u deze aan in digitale QR of op papier. Natuurlijk voor de wandelprof meerdere route´s.

Linz am Rhein

Op de Rheintor zijn de markeringen van hoogwater te zien die door de eeuwen heen het stadje getroffen heeft. Even autovrij winkelen, of een boottocht op de Rijn om vervolgens tot Bonn te varen en weer terug. Aan de overkant van de Rijn ligt een autovrij fietspad die loopt tot Bonn.

Köningswinter

Een bezoek naar het kuuroord van de oude stempel met zijn drachenfelsbahn.  De Drachenfels is een 321 meter hoge dode vulkaan aan de oever van de Rijn, een van de zeven toppen van het Zevengebergte. Op de top van de Drachenfels bevindt zich de ruïne van een gelijknamig kasteel. Maar halverwege staat het `nieuwe` slot.

Westerwälder Seen

De weiher bevind zich op de zogenaamde 7-weiher weg. Een 36km lange rondweg, hier bevind zich o.a. een ligweide en 18 holes golfbaan.

Keulen

Is zeker een bezoek waard. Met zijn grote uitgebreide markten en autovrije winkelstraten, de mooie, immens grote Dom niet te vergeten.

Koblenz

Een van de oudste steden, meer dan 2000 jaar oud. Bekend door de Rijn en Moezel die samen komen bij het Deutsche Eck.

Limburg aan de Lahn

Met zijn prachtige kerk, gelegen op het hoogste punt van het stadje, zijn vele ´romantische´ straatjes met prachtige vakwerkhuizen in de Altstadt zijn een bezoek waard.

Bad Ems

De Kreisstadt van de Rhein-Lahn, erkend Heilbad en mooie Kurzaal, enkele gebouwen uit de Art deco tijd. Voor de golfers, een prachtige bosbaan niet ver van de stad .

Braunfels

Onderdeel van de OranjeRoute, het slot wordt nog steeds bewoond door de familie, die het tot 18 uur openstellen voor publiek. Wij vinden het een verrassend pareltje en een bezoekje meer dan waard ondanks de reistijd.