Meer dan 1000 moderne hotelkamers, in de mooiste
vakantiegebieden
Geen boekings-, reserveringskosten en
geen toeslag voor 1 persoonskamers
Hoge kwaliteit tegen de
voordeligste prijs
Aanbetaling is niet
verplicht
Twente / Achterhoek

Enjoyhotel Hof van Twente

Twente / Achterhoek

Enjoyhotel Hof van Twente

Twente / Achterhoek

Enjoyhotel Hof van Twente

Landgoed Twickel

Kasteel Twickel, net buiten Delden, ligt te midden van een prachtig landgoed van 4000 hectare. Het landgoed, met de prachtige kasteeltuinen, is absoluut een bezoek waard! Het afwisselende landschap bestaat uit zacht glooiende akkers en weilanden, bossen en eeuwenoude eiken, heidevelden en vennen. Daartussen slingeren zich beken en houtwallen. Op het landgoed bevinden zich zo’n honderdvijftig boerderijen, herkenbaar aan zwart-witte luiken, en andere gebouwen zoals twee watermolens, de watertoren en de houtzagerij. Cultuur en natuur gaan op Twickel harmonieus samen.

Toeristische tips

 • Landgoed Twickel: De tuinen van Kasteel Twickel zijn onderdeel van een uniek cultuurhistorisch erfgoed. Naast het kasteel, dat uit 1347 stamt, ligt een formele tuin, een rotstuin en een uitgestrekt park met vijvers en een wildbaan. In de zomermaanden is de Oranjerie ingericht als theeschenkerij.
 • Kastelen- en kunststadje Diepenheim: Het Stedeke met haar 6 kastelen, de Heerlijcke markt en de vele culturele evenementen en activiteiten.
 • Stad Delden: Een eeuwenoud pittoresk stadje met meerdere bezienswaardigheden (o.a. landgoed Twickel en het zoutmuseum) waar u gezellig kunt winkelen, wandelen en fietsen. Bezoek de Streekmarkt, wandel mee met de Stadstour of pak lekker een terrasje.
 • Haaksbergen: Winkelen, natuur, gezellige restaurants en keus uit vele activiteiten.
 • Museums: Rijksmuseum Twenthe, Museumfabriek, No Hero, More, Zoutmuseum, Klompenmuseum, Kristalmuseum.
 • Natuurgebieden: Haaksbergerveen, Buurserzand, Witte Veen, Needse Berg, Sallandse Heuvelrug.
 • Ga varen met Buurserpot of de Enterse Zomp.
 • Bezoek Museum Buurtspoorweg en waan u even terug in de tijd met een prachtige rit in de Stoomtrein van Haaksbergen naar Boekelo.
 • Wijngaard Hof van Twente, neem een kijkje in de Wijngaard en geniet van een goed glas op het terras.
 • Outlet Centre Ochttrup.
 • Het openluchttheaters Hertme en “de Kösterskoele” in Markelo.
 • Casino in Enschede

Hengevelde ligt op korte afstand van de steden gezellige winkelsteden Enschede, Hengelo en Almelo. Niet veel verder vindt u de Hanzesteden Zutphen en Deventer. Andere leuke plaatsen om te bezoeken zijn bijvoorbeeld Borculo, Winterswijk of Nationale Boekenstad en voormalig vestingstadje Bredevoort. Een uitstapje naar Duitsland behoort ook tot de mogelijkheid, want daarvoor hoeft u slechts vijftien kilometer te overbruggen.

Streekmarkt Delden

Elke eerste zaterdag van de maand, op het idyllische pleintje bij de Oude Blasiuskerk in het centrum van Delden, van 9.00 tot 15.00 uur, is er de Streekmarkt Twente, de oudste en bekendste van de regio.

Museum No Hero

Een nieuw kunstmuseum in Delden: Museum No Hero. Het museum heeft een vaste collectie en wisselende tentoonstellingen op het gebied van internationale kunst. Vijf eeuwen en vijf continenten komen bij elkaar in Museum No Hero, dat is gevestigd in een prachtig historisch pand uit 1726. Negen tentoonstellingszalen – gevuld met een prachtige selectie schilderijen, beelden, meubels en een enkele klok – tonen je een beknopt overzicht van vijf eeuwen internationale kunstgeschiedenis, verdeeld over vijf continenten.

Wijngaard Hof van Twente

Roelof en Ilse Visscher zijn in 2000 gestart met Wijngaard Hof van Twente. De wijngaard behoort met 5,5 hectare grond tot één van de grootste wijngaarden van Nederland. Voor de productie van de rode-, witte- en roséwijnen worden druiven verbouwd die goed gedijen in het noordelijke klimaat. Op het erf van de familie Visscher worden de druiven verwerkt tot de Twentewijnen. Het wijnterras is bij mooi weer dagelijks* open van 11.00- 17.00 uur. Kom voor een kijkje in de wijngaard en g’neuglijk genieten op het terras naar de Sueterie! * zondags gesloten

Oranjemuseum het Nieuwe Haghuis

Herbergt een schat aan prachtige bezienswaardigheden waaronder herinneringsborden, tegels, glazen en boeken over de Oranjes en hun telgen.

Diepenheim

Diepenheim - Stedeke in het groen met kunst en cultuur

Met bijna 2.700 inwoners is Diepenheim het kleinste stadje in Hof van Twente. Liefkozend noemen in- en omwonenden het dan ook wel “ons Stedeke”. Kunst, cultuur en natuur zijn hier onlosmakelijk met elkaar verbonden. In Diepenheim vindt u een groot aantal galerieën, musea, ateliers en podia bij elkaar. Een lust voor het oog zijn de zes kastelen in Diepenheim en direct omgeving. Huis te Diepenheim, kasteel Warmelo (waar de moeder van Prins Bernard heeft gewoond), huis Nijenhuis en Westerflier, kasteel Weldam en havezate Wegdam allemaal met bijbehorende, goed toegankelijke landgoederen waarvan ook een aantal tuinen zijn opengesteld. Tip: Fiets de 6-kastelenroute.