Meer dan 1000 moderne hotelkamers, in de mooiste
vakantiegebieden
Geen boekings-, reserveringskosten en
geen toeslag voor 1 persoonskamers
Hoge kwaliteit tegen de
voordeligste prijs
Aanbetaling is niet
verplicht
Niedersachsen

Enjoyhotel Harz

Niedersachsen

Enjoyhotel Harz

Vakantieoord Hahnenklee-Bockswiese

Of het nu gaat wandelen, "bosbaden" of fietsen - met zijn charmante ligging aan de voet van de Bocksberg heeft Hahnenklee eigenlijk voor elke leeftijdsgroep iets te bieden. Er zijn talloze wandelpaden, idyllische vijvers en prachtige routes voor mountainbikers. Verken de magische natuur rond dit prachtige hoogplateau tussen Clausthal-Zellerfeld en Goslar. Hahnenklee is een door de staat erkend luchtkuuroord - en dat al 130 jaar. Het luchtkuuroord wordt gekenmerkt door een zacht en mild stimulerend klimaat. De bewezen therapeutische werking van de hoge luchtzuiverheid in Hahnenklee ondersteunt de regeneratie van lichaam en geest en zorgt voor een verhoging van het algemeen welzijn.

Bezienswaardigheden in Hahnenklee

Liebesbankweg Hahnenklee (eerste premium wandelroute in de Harz en Nedersaksen). De ingang van de Liebesbankweg is direct aan het einde van de Wiesenstraße bij het watertappunt Bockswiese (ook een stempelpunt voor de Harz-wandelnaald). Volg het pad richting het westen en de Grumbacher Teichkaskade. De Liebesbankweg is een rondwandeling van ca. 7 km lang, maar kan ook heerlijk in kleinere etappes worden gelopen.

Gustav-Adolf-Kirche (houten kerk in de stijl van Noorse staafkerken)

De staafkerk van Gustav Adolf is volledig van hout gebouwd en steekt boven Hahnenklee uit. Het is een van de eerste bestemmingen die u tijdens uw verblijf in Hotel Niedersachsen (op ca. 700 meter afstand) snel te voet kunt bereiken. De imposante bouwstijl van Noorse staafkerken maakt ze op elk moment van de dag een aantrekkelijk fotomoment. Het werd in 1907/1908 gebouwd door Karl Mohrmann. Tegenwoordig is er een beiaard in de kerk - een zogenaamde torenbeiaard - die je keer op keer uitnodigt voor concerten.

Wintersport

Een wintervakantie in het Harzgebergte is een reis naar een werkelijk sprookjesachtige omgeving als er sneeuw ligt. Dikke besneeuwde bossen en prachtige uitzichtpunten vanaf goed geruimde wandelpaden nodigen uit om te verkennen. Laat u betoveren door het koude seizoen en de gezelligheid in ons huis!

Grootse uitzichten

Ook voor niet-wintersporters raden wij een bezoek aan de Bocksberg aan. Sinds juli 2014 brengt een moderne vierpersoons stoeltjeslift u naast de beproefde kabelbaan naar de top van de Bocksberg. Naast de skipiste, rodelbaan en all-weather rodelbaan heb je hier een prachtig uitzicht op Hahnenklee.

Oude stad Goslar

  • Marktfontein, Kaiserworth, Hommagezaal in het stadhuis.
  • Kaiserpfalz (gebouwd tussen 1040 en 1050).
  • Het imposante gebouw in het hart van Goslar herbergt een complexe tentoonstelling over de geschiedenis van het reizende rijk.
  • Keizerlijk paleis van Goslar.
  • Rammelsberg ertsmijn: 1000 jaar gedocumenteerde mijngeschiedenis.
  • Rammelsberg - Goslar Museummijn.
  • Stadstour "Duizend stappen door de oude stad": Dagelijks om 10 uur.
  • Stadstour met een treintje of paardenkoets: Comfortabel bezienswaardigheden bekijken - in een rustig tempo naar de belangrijkste bezienswaardigheden en langs de oude stadsmuren.

Excursietip Goslar - keizerlijke stad met historische oude stad

De keizerstad Goslar is het ideale startpunt voor uw individuele avontuurlijke vakantie in het Harzgebergte in combinatie met uw Enjoyhotel Harz. Alleen al de historische oude stad, met zijn indrukwekkende kerken, historische vakwerkhuizen, kronkelende straatjes en pleinen, betovert de bezoekers van de stad, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Elke dag kun je deelnemen aan informatieve stadsrondleidingen om meer te weten te komen over de geschiedenis en ontwikkeling van Goslar.

Erlebnisbocksberg - uw bestemming in het Harzgebergte

Op de Erlebnisbocksberg in het Harzgebergte is altijd wat te beleven! Of het nu plezier is in de kabelbaan, zomerrodelbaan, gezellige avonden bij de open haard in de hut of als pionier in de winter - u kunt hier in elk seizoen een leuke dag doorbrengen. Plezier en spelletjes het hele jaar door! Of het nu lente, zomer, herfst of winter is - u vindt hier een geweldige wereld van avontuur. Op de “ErlebnisBocksBerg” Hahnenklee is het hele jaar door veel te ontdekken. Een hoogtepunt in de zomermaanden is bijvoorbeeld een ritje op de 1250 m lange zomerrodelbaan "BocksBergBob" en de "Bagjump", waarbij je van een 6 of 9 m hoog platform in een enorm luchtkussen valt. Een ritje met de BocksBergCarts belooft ook veel plezier. Een andere attractie is de rustieke "bosschool". Scholen van heinde en verre kunnen deze plek gebruiken voor spannende objectlessen over flora en fauna. Aan de andere kant is er een pad voor de (on)zintuigen, een minikartbaan, een glijbaantoren en een gigantische trampoline voor alle kleine bezoekers. De 726 m hoge Bocksberg is gemakkelijk te bereiken met de Bocksberg-kabelbaan of de stoeltjeslift. Geniet tijdens het rijden van het prachtige uitzicht en beleef afwisselende uren op de top van de berg.

Fietsactie op de berg

Het Hahnenklee Bike Park is de noordelijkste fietsattractie van Duitsland en biedt pure adrenaline. Mountainbikefans kunnen hun hart ophalen op zeven verschillende afdalingen en een oefenparcours. Of je nu een beginner of een professional bent, er is gewoon de juiste route voor iedereen. De Bocksberg-kabelbaan brengt u en uw mountainbike naar de 726 m hoge Bocksberg, het startpunt voor alle routes.