850 moderne hotelkamers, in de mooiste
vakantiegebieden
Geen boekings-, reserveringskosten en
geen toeslag voor 1 persoonskamers
Hoge kwaliteit tegen de
voordeligste prijs
Aanbetaling is niet
verplicht
Moezel

Enjoy Deluxe hotelschip Prinses Juliana

Moezel

Enjoy Deluxe hotelschip Prinses Juliana

Cochem

Cochem is geen grote stad, maar heeft ontzettend veel te bieden. De Rijksburcht is de grootste toeristische trekpleister, maar ook de stoeltjeslift, het historische marktplein, de Sint Martinuskerk en het voormalige klooster (nu cultureel centrum) zijn  de moeite waard. Maar eigenlijk is alleen de prachtige liggen aan een bocht in de Moezel al genoeg om van deze plaats te genieten.

Bernkastel-Kues

Bernkastel-Kues is een prachtig toeristisch plaatsje aan de Moezel, ingeklemd tussen de wijngaarden. Het bestaat uit twee delen: Bernkastel op de rechteroever van de Moezel en Kues op de linkeroever. Beide delen zijn met een brug met elkaar verbonden. De Moezel is hier van oudsher de grens tussen de Eifel in het noorden en de Hunsrück in het zuiden. De rivier maakt in dit gedeelte vanwege de grote hoogteverschillen veel scherpe bochten. De Moezel en Bernkastel-Kues liggen lager dan de omgeving. Vooral het deel Bernkastel, aan de buitenbocht van de Moezel is toeristisch. Het oude centrum is mooi bewaard gebleven. Stegen en zelfs trappen vormen de verbinding tussen het centrum en de omliggende wijngaarden. 

Koblenz

Koblenz ligt aan de monding van de Moezel en de Rijn. Oude vestingmuren, burchttorens, kastelen en patriciërshuizen zijn de overblijfselen uit een bewogen verleden. De ‘Deutsches Eck’ is het punt waar de Moezel in de Rijn uitmondt. Een deel van de Oranjeroute loopt door Koblenz.

Mülheim an der Mosel

In het wijndorp Mülheim zelf is voldoende te zien en te beleven voor een aangenaam verblijf. Het dorp is schilderachtig gelegen en kent een sfeer van rust en romantiek. De geschiedenis is overal aanwezig, dit is ondermeer te zien aan de statige huizen in het dorp. Voor de actieve mens is het dorp een goede uitvalsplek voor het maken van fietstochten en wandelingen door het schitterende wijn-, bos- en weidelandschap rondom. Vlakbij Mülheim staat Burg Veldenz, deze ruïne van een middeleeuwse burcht staat hoog op een bosrijke heuvelrug en is te bezichtigen.
 

Traben-Trarbach

Traben-Trarbach ligt aan een smalle bocht in de Moezel omringd door bossen en uitgestrekte wijngaarden. De rivier snijdt het stadje in twee gedeeltes. Vondsten uit de Keltische en Romeinse tijd laten sporen van een oude nederzetting zien. Boven de stad zijn de resten van burcht Grevenburg te zien. Deze werd rond 1350 gebouwd door graaf Johann III. Bij de ruïne van de burcht is tegenwoordig een mooie tuin gevestigd. De plek waar de Grevenburg ooit stond biedt een prachtig uitzicht over de Moezel. Het stadje heeft verschillende geneeskrachtige bronnen. In 1799 werd per ongeluk in een kopermijn in het Kautenbachtal een dusdanig sterke warmwaterbron gevonden dat verdere mijnbouw uitgesloten was. Dit leidde tot de ontwikkeling van het stadje tot bekend kuuroord. Opgravingen hebben later aangetoond dat de Romeinen ook van het bestaan van de bron wisten en hier gebruik van maakten. Tevens is Traben-Trarbach door de Duitse overheid officieel erkent als 'luchtkuuroord'.